Szybka donacja PayPal

Szanowni Państwo,

Na naszej stronie pojawiła się opcja przekazania donacji za pomocą systemu PayPal. O udostępnienie takiej możliwości prosiły przede wszystkim osoby, które chcą nam pomóc, a nie zawsze mają możliwość wysłania czeku pocztą.

Czym jest darowizna w systemie PayPal i jak to działa?

PayPal jest największą i najbardziej znaną platformą do dokonywania płatności internetowych oraz wykonywania przekazów pieniężnych na świecie.

Darowizny poprzez PayPal to sposób na przyjmowanie wpłat z kart kredytowych, rachunków bankowych oraz kont indywidualnych PayPal. W przypadku darowizn przekazywanych na rzecz organizacji charytatywnych lub non-profit, serwis odstępuje od pobierania opłat i prowizji. Dzięki temu można teraz praktycznie “bezkosztowo” dokonać wpłaty na konto Polskiej Fundacji Społeczno - Kulturalnej.

PayPal jest bezpieczną metodą, umożliwiającą szybkie realizowanie transakcji płatniczych. Po potwierdzeniu wpłaty, kwota zostaje natychmiast przekazana na nasze konto w systemie. System generuje również automatyczne potwierdzenia przekazania darowizny, co może być ważne dla darczyńców instytucjonalnych  jak i osób prywatnych.

Dodatkowo prosimy przysłac również emailem swój adres pocztowy aby można było wysłać pokwitowanie dla celów podatkowych.

Dziękujemy za wszystkie dotacje.

Wpłaty można dokonać tutaj: